Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası

Bloomberg Muhabiri Jana Randow Avrupa Merkez Bankası'ndan 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

Faizler değişmeyecek Başkan Lagarde bu konuda açık bir şekilde, beklentilerin bu yıl olmamasını gerektiğini söyledi. Acil durum varlık satın alma programı azalacak ve Mart’ta bitecek. Bunu bir anda sıkılaşma olmasın diye yapıyorlar ama AMB esneklikle hareket edecek.

Rusya Merkez Bankası

Bloomberg Muhabiri Anya Andrianova Rusya Merkez Bankası'ndan 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

Enflasyon hedefin çok çok üzerinde, neredeyse politika faizinin seviyesinde. Geçen yıl Rusya Merkez Bankası diğer gelişen piyasaların merkez bankalarından önce faiz artışına başladı ama geçen yılın başında enflasyonun ne kadar çıkacağını bilmiyorlardı. Faiz artışı yapmalarına rağmen bu yıl için hala savaş vermeye devam ediyorlar. Merkez Bankası Başkanı en son sıkılaşma döngüsü bitmemiş olabilir dedi. Baz senaryoda insanlar daha fazla faiz artışı bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası

Bloomberg HT Londra Temsilcisi Ceren Dilekçi Köseoğlu İngiltere Merkez Bankası'ndan 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

Omikron endişesi politika yapıcılar tarafından geçtiğimiz sene dile getirilmeye başlanmıştı. Fakat enflasyonist endişeler biraz daha ağır bastı. Bu yüzden aralık ayında biz sürpriz faiz artışı gördük. Bunun da nedeni enflasyonda artışın hız kazanacağı konusundaki beklentiler oldu. Kasım ayında tüketici fiyatların 10 yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Son faiz artışından sonra gelen açıklamalar nisan ayı enflasyonunun yüzde 6’yı aşarak tüm zamanların zirvesine çıkacağına işaret etmekte.

Brezilya Merkez Bankası

Bloomberg Muhabiri Eliosa Capurro Brezilya Merkez Bankası 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

Biz iki tane daha faiz artışı bekliyoruz. Başkan bu yönde yorumlar verdi çünkü enflasyon çok yüksek. Tutanaklara baktığımız zaman ekonominin gidişatının belirsiz olduğunu söylüyorlar. Şu an sıkılaşma döngüsü bitmedi. Şubat ve Mart’ta yaklaşık 100 baz puanlık faiz artışı bekleniyor.

Güney Afrika Merkez Bankası

Bloomberg Muhabiri Prinesha Naido Güney Afrika Merkez Bankası’nın 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

27 Ocak merkez bankasını faiz artışı döngüsünü durdurma ihtimali var. Bunu yapmalarının sebebi de omikron varyantının ekonomiye etkilerini görmek. İlk burası duyurdu ve turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Bu varyant hala ekonomik büyümeyi etkileyebilir.

Hindistan Merkez Bankası

Bloomberg Muhabiri Anirban Nag Hindistan Merkez Bankası’nın 2022 yılı beklentileri hakkında konuştu:

Mümkün olduğu kadar normalleşme politikasını uygulamaya çalışacak. Hindistan’daki büyümenin desteklemesi gerekiyor. İyi bir büyüme bekleniyor ama bunun da sebebi baz etkisi, 2 yıldır ekonomi resesyondaydı. Baz etkisini çıkarırsak yüzde 1, 1.5’lik bir büyüme olur bu da Hindistan için çok az