Advertisement
HABERLER ABONE OL

Guggenheim Investments Başkanı Scott Minerd, Archegos Capital gibi başka şirketlerin de çökmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

“Büyük ihtimalle benzer durumlar göreceğiz” diyen Minerd, piyasalar sistemden riski tamamen atana kadar büyük kayıpların devam edeceğini söyledi.

Bill Hwang’ın yönettiği Archegos, bankaların 20 milyar dolarlık pozisyonu kapatmasıyla geçen hafta finansal piyasalarda deprem etkisi yaratmıştı.

Nomura, Credit Suisse ve Goldman Sachs gibi bankalar fona aracılık yaparken, ortaya çıkan zayiat sonrasında ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC, Bill Hwang ve kaldıraçlı işlemleri hakkında bir ön soruşturma başlatmıştı.

Credit Suisse, Archegos Capital Management’ın batmasından sonra yönetici kademesindeki birkaç isimle yollarını ayırırken 4,7 milyar dolarlık zarar yazdığını açıkladı.

Buna göre, yatırım bankacılığı şefi Brian Chin Salı günü açıklanacak bir duyuruyla şirketten ayrılacak. Risk Genel Müdürü Lara Warner da diğer birçok müdür ile beraber ayrılacaklar arasında yer alırken CEO Thomas Gottstein görevde kalmaya devam edecek.

Archegos, teminat tamamlama çağrılarını yerine getiremeyip temerrüte düştükten sonra Credit Suisse’in milyarlarca dolar zarar etmesine neden olmuştu. Şirket hasarın önemli boyutlarda olduğunu belirterek, yatırımcıları bu hafta gelişmelerden haberdar edeceğini söyledi.