Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, AB ekonomisinin koronavirüs pandemisinden toparlanacağı, ancak sürecin gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceği ve aşının zamanlamasına bağlı olacağı uyarısında bulundu.

CBS kanalında Pazar günkü "Ulusla Yüzleş" programında yayınlanan, Fed Başkanı'nın Çarşamba günkü mülakatından alınan bölümde Powell, "Bence ekonomi bu yılın ikinci yarısı boyunca istikrarlı bir şekilde toparlanacak. Ekonominin tamamen toparlanması için insanların tam güven duyması gerekir. Bunun için de aşının gelmesini beklemek gerekebilir." şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de virüsün yayılmasını engellemek için ekonominin kapanmasıyla birlikte 36 milyondan fazla kişi Şubat ayından bu yana işini kaybetti. Sayısız şirket, özellikle de küçük olanlar iflasa doğru sürükleniyor. Eyaletler ve şehirler de büyüyen bütçe açıklarıyla karşı karşıya. Bu da kamuda büyük bir işten çıkarma dalgasının yaşanabileceği anlamına geliyor.

Fed Başkanı insanların hiçbir zaman ABD ekonomisi karşısında pozisyon almaması gerektiğini söyledi. Ancak hızlı, V şeklinde bir toparlanmanın olacağı yönünde bir sinyal vermedi. Powell, "Bu ekonomi toparlanacak. Biraz zaman alabilir. Gelecek yılın sonuna uzayabilir. Gerçekten bilmiyoruz." dedi.

Powell'ın mülakatının tamamı Washington saatiyle 14:00'te CBS'in "60 Dakika" programında yayınlanacak.