Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ocak ayı sonunda Reddit’te organize olan bireysel yatırımcıların hedge fonlarının kısa pozisyonlarını hedef alması sonucu hedge fonu sektörü ağır kayıplara kendini hazırlıyordu.

Bloomberg'in haberine göre yüzde 53 zarar yazan Melvin Capital’in de dahil olduğu çift haneli kayıp yaşayan birkaç hedge fonu dışında sektör dalgayı hafif hasarla atlatmış gözüküyor.

Goldman Sachs’ın yaptığı hesaplamaya göre uzun-kısa pozisyon alan hedge fonları kollektif olarak ocak ayında %5,9 kayıp yaşadı. Aynı ay içinde S&P 500 yüzde 1,1 değer kaybetmişti. Bazı küçük hisse fonlarıyla farklı stratejiler uygulayan kimi hedge fonları ise kazançlarıyla dikkat çekti.

Ödeme sıkıntısı içindeki firmaların varlıklarına yatırım yapan Jason Mudrick’in hedge fonu, AMC ve GameStop yükselişinden de faydalanarak neredeyse 200 milyon dolar kazanç elde etti. Yaklaşık 3 milyar doları yöneten Mudrick Capital Management ocak ayında yüzde 9,8 getiri sağladı.

Buna karşılık kısa pozisyon ağırlığı fazla olan fonlarda ise dikkat çeken kayıplar var. Glen Kacher’ın Light Street Capital Management’ı yüzde 13, Steve Mandel’in Lone Pine Capital’ı ise yüzde 6,4 kayıp yaşadı.

Çoklu strateji uygulayan hedge fonları ise ağır kayıplara uğramadı. Millennium Management yüzde 0,5 getiri sağlarken Ken Griffin’in Citadel fonu yüzde 3 değer kaybetti.

Ocak ayında yaklaşık yüzde 9 değer kaybı yaşayan Steve Cohen’in Point72 Asset Management’ı ise buna rağmen fona 1,5 milyar dolar yeni giriş sağlamayı başardı. Point72’nin kaybı çoğunlukla Melvin Capital’a yapılan 1 milyar dolarlık yatırımdan kaynaklanıyor.