Advertisement

ABD piyasalarının beklenen halka arzı Reddit, yapay zeka rüzgarının da etkisiyle Borsaya hızlı bir giriş yaptı.

Şirketin hisseleri ilk işlem gününde yüzde 48 yükseldi. 34 dolar halka arz fiyatı belirlenen şirketin hisseleri ilk günde 57,80 dolar seviyesini görürken, kapanış fiyatı 50,44 oldu. Bu fiyat şirket değerlemesinin 8 milyar dolara yükseldiğine işaret etti. Hisse opsiyonları ve sınırlı hisse birimleri dahil edildiğinde değerleme 9,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Şirket halka arzda talep toplama sürecinde kullanıcılarına daha önce pek görülmeyen bir öncelik tanımıştı.

CRV'den Saar Gur Reddit'in uzun süre piyasada halka arz yaşanmamasının avantajını kullandığını belirtti. Gur'a göre Reddit halka arzlara verilen bu aranın ardından yatırımcı iştahıyla karşı karşıya kaldı.

Halka arz edilen 22 milyon hissenin yaklaşık üçte biri Reddit yöneticilerine ve çalışanlarına aitti. 34 dolarlık arz fiyatı üzerinden yöneticiler ve çalışanlar 228 milyon dolar elde etti. CEO Steve Huffman ve COO Jennifer Wong'un elinde kalan hisselerin değerleri ise sırasıyla 210 ve 81 milyon dolara yükseldi.

34 dolarlık halka arz fiyatıyla şirketin yatırımcıları arasında yer alan Tencent ve OpenAI CEO'su Sam Altman ise kaybeden tarafta yer aldı. Bu yatırımcılarla birlikte Advance Magazine Publishers da elinde tuttuğu Reddit paylarında 286 milyon dolarlık değer kaybı gördü. Şirket Reddit'te daha önce hisse başına 42,47 ve 61,79 dolar seviyesinden alımlar yapmıştı.