Advertisement
HABERLER ABONE OL

Roche Holding’in Yönetim Kurulu BaşkanıYardımcısı Andre Hoffmann Davos zirvesinde Bloomberg Ht’ye verdiği röportajında “Bir taraftan doğa bizim tedarikçimiz ve onun sayesinde hayatta kalıyoruz, öte yandan da sanki doğaya baskın olmamız, onu kullanmamız gerekiyor gibi düşünülüyor. Bence doğayla olan ilişkimiz işbirliği içinde olmalı, çünkü hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz” dedi.

Bu yıl Dünya Ekonomik Forumu’nun başlığı’nın ‘Bölünmüş bir dünyada işbirliği’ olduğunu hatırlatan Hoffmann “Biz bu bölünmeyi politik olarak daha çok görüyoruz. Burada doğanın kaybının tehdidi hepimizi ilgilendiriyor. Doğa jeopolitik bir sınırla sonlanmıyor. Dolayısıyla bizi birleştirecek bir ilişki bulmamız lazım. Doğa ile insanın nasıl birlikte çalışacağına bakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Hoffmann “Biz sistemimizi kısa vadeli karları maksimize etmek üzerine kuruyoruz. Eğer kapitalizmin bizim için daha fazla işe yaramasını istiyorsak muhasebe sistemini değiştirmemiz lazım. Sosyal sermaye, insan sermayesi ve tabi sermaye olmak üzere 3 kaynak var. Bunlara bakarak yeni bir muhasebe sistemi sunuyorum. Böylece ölçebildiğimiz şeyleri yönetebiliriz. Burada sadece rakamları değil da etkilerini de ölçüyoruz. Eğer sürdürülebilir kapsayıcı refahın yolunu bulamazsak muhtemelen bu gezegenin tadını çıkarmayı pek uzun süre başaramayacağız. Pandemi ile bizim sistemimizin çok da dirençli olmadığını farkettik. Mevcut sistem amaçlarımıza hizmet etmiyor” şeklinde konuştu.