Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rubenis Tekstil 29-30 Haziran’da halka arz için talep toplamaya gidiyor. Rubenis Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman İpek halka arz hakkında bilgi verdi.

Bloomberg HT yayınına katılan İpek, yaklaşık 2 yıldan beri şirket içinde halka arz sürecini tamamladıklarını belirtirken, yatırımcılar için yüzde 20’lik bir iskonto sağladıklarını da ekledi.

Halka arzdan gelecek geliri nasıl kullanacaklarına dair bilgi veren İpek, “boyalı kumaşla ilgili bir çalışma başlattık şu an binamız bitti makine alımına geçeceğiz zaten halka arzdan gelen kaynakla yüzde 40’ıyla makine alımı yapacağız. Yüzde 20’si ile güneş santrali kuracağız, yüzde 30’luk kısmıyla işletme sermayesi ve şirketinde aktif olarak sektörde rekabet edilebilir seviye çıkması için kullanacağız” dedi.

İpek son olarak açacakları ofislerle ile yüzde 100 ihracatçı bir firmaya dönüşeceklerini belirtirken şunları sözlerine ekledi:

“Şu anda ürettiğimiz ham iplikler ve ham kumaşlar ihracatçı firmalara veriyoruz. Boyahane yatırmamızı tamamladığımızda yılsonu tamamı ihraç olacak bunun yanında İspanya ve Paris ofisimize ve Milano ofisimiz açacağız. Orada yapmış olduğumuz kumaşları dünyanın kabul ettiği fuarlarda sergileyeceğiz ve kumaş üreticilerine vermeyi planlıyoruz yani yüzde 100 ihracat odaklı bir şirket olacağız”