Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Dağlarca Çağlar, salgın sebebiyle Rusya’nın uçuşları kısıtlamasının turizm üzerindeki etkisini ve coin ile gayrimenkul satışını değerlendirdi.

Çağlar, turizmdeki sezon beklentileri hakkında pandemideki 3. dalga sebebiyle net bir şey söyleyemediğini fakat Bodrum'dan beklentilerinin geçen seneden daha iyi olduğunu söyledi.

Çağlar, ülkelerin son dönemde Türkiye’ye olan uçuşları durdurması hakkında şu yorumu yaptı:

“Rusya'dan, Ukrayna'dan ve Ortadoğu pazarından çok ciddi turist geliyor. Rusya'nın 1 Haziran'a kadar kapıları kapaması tabii ki olumsuz etkiledi. Bu süreç dinamik bir süreç. Biz ülke olarak önümüzdeki 1-1,5 ayı kısmi kapatma kararlarıyla lehimize çevirebilirsek, turizm sezonunda her şeye rağmen beklentilerin yakalanacağına inanıyorum.

Küçük işletmelere ve küçük otel sahiplerine finansal olarak destek olmak gerektiğini, kredi destekleriyle küçük işletmelerin de bu zor zamanları en iyi şekilde atlatacaklarını düşünüyorum.

Aşı pasaportlarının ve alınacak önlemler Türkiye'yi yine turizmde iyi bir noktaya getirebilir. Biz ülke olarak, vaka sayılarını kontrol altına alırsak rekabetçiliğimizden bir şey kaybetmeyiz. Mesela çok ciddi bir Ukrayna ve Rus pazarı talebi vardı, bu alınan uçuş yasağı bir anda bu süreci durdurdu ve belirsizliğe attı.”

Çağlar, kurdukları blockchain veri tabanı ve dijital para Bitci Coin ile şirketin neler hedeflediğini şu sözlerle özetledi:

“Türk mühendislerinin geldiği yerden dolayı mutluluk duyuyoruz. Spor takımları başı çekiyor biliyorsunuz. Kulüpler blockchain teknolojileriyle işbirliklerine gidiyorlar. Dün bir otomotiv distribütörü ile de anlaşma yaptık. Bitci Coin üzerinden otomotiv satışı yapılacak. Gayrimenkulde de kripto para ve Bitci Coin ile satışa geçiyoruz. Sadece biz yapmayacağız gayrimenkul satışını, Bitci Chain ile diğer gayrimenkul üreticilerinden de talepler almaya başladık.”