Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Interfax’ın Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak’a dayandırdığı haberine göre Rusya tartışmalı Sibirya’nın Gücü 2 boru hattı için Çin ile yakında anlaşmaya varmayı umuyor.

Gazprom’un hali hazırda Çin’e iletim yapılan Sibirya’nın Gücü hattından yapılan gaz iletiminin ise bu yıl 20 milyar metreküpe ulaşılabileceği belirtiliyor.

Firmanın boru hattı üzerinden AB’ye yaptığı iletimin bu yıl 50 milyar metreküp azalabileceği ve gaz talebinin büyümesi halinde Türkiye’ye ek tedarik yapılabileceği değerlendiriliyor.

Şanghay İşbirliği Organizasyonu için Semerkand’da bir araya gelen iki lider karşılıklı olarak destek açıklamasında bulunmuştu. Savaş başladığından beri ilk kez yüz yüze görüşen ikiliden Putin, Şi’ye “Çinli dostlarımızın Ukrayna krizinde dengeli duruşlarını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadesini kullandı.

Çinli lider de mevkidaşına “eski dostum” diye hitap etti ve Çin, büyük güç olmanın sorumluluklarını göstermek ve dünyada yaşanan kaosa pozitif enerji ve istikrar sağlamak adına Rusya ile işbirliği yapmaya hazır” dedi.