Advertisement
HABERLER ABONE OL

San Francisco, Amerika’nın en populer elektronik sigara markasına ev sahipliği yapmasına rağmen, şehir yetkilileri Juul markasıyla hiçbir şey yapmak istemedikleri sinyalini verdi.

Şehirde, Salı günü elektronik sigara satışlarını yasaklamak için yapılan oylama ile mağazalarda nikotin buharlaştırıcı ürünlerin satılması ya da online perakendecilerin San Francisco adreslerine ürün gönderilmesi yasadışı ilan edildi. Bu tarz bir yasak ABD’de ilk kez yürürlüğe girecek.

Yasa imzalanması için Belediye Başkanı London Breed'e gönderilecek. Şehirde sigara ve diğer tütün ürünleri ise yasal kalmaya devam ediyor.

ABD’de sigara kullanımı azaldıkça, tütün şirketleri gelirlerini artırmak diğer alanlara yöneliyorlar. Marlboro satışı yapan Altaria Group Inc. 2018 yılında start up’a 38 milyar dolar değer biçerek Juul Labs Inc hisselerinin yüzde 35’ini almıştı. Juul yatırımcılara geçen ay gelirini birinci çeyrekte 528 milyon dolar artırdığını  söylemişti. Bu hafta ise Iphone satan Endonezyalı perakende zincirinin Juul ürünlerini mağazalarına göndermesi bekleniyor.

San Franscisco merkezli startup çocukların nikotine alıştırması ve yeni nesil bağımlılıklar yaratması hususunda elektronik sigaraya yönelik eleştirilerin hedefi haline geldi.