Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yatırım danışmanlarının kripto paralar konusunda müşteri fonlarının saklanmasına ilişkin regülasyona uyum sağlarken karşılaşabilecekleri zorlukları öğrenmek istiyor.

ABD'li düzenleyici kurumun Yatırım Yönetimi Birimi, Yatırım Danışmanları Derneği Başkanı ve CEO'su Karen Barr'a gönderilen Salı günkü mektubunda yatırım danışmanlarına dijital varlıklarla ilgili olarak, SEC'in saklama hizmetine ilişkin düzenlemesini ilgilendiren yarım düzineden fazla soru kaleme aldı.

SEC'in söz konusu düzenlemesi müşterilerin menkul kıymetlerine ya da fonlarına erişimi olan danışmanların “yetkili saklamacısının” olmasını gerektiriyor. Aynı zamanda saklamacının müşterileri varlıkları hakkında her çeyrek en az bir kez bilgilendirmesi gerekiyor.

SEC'in gönderdiği dokümanda “Yatırım danışmanları Saklama Kuralı bağlamında dijital varlıkları ne ölçüde 'fon', 'menkul kıymet' ya da 'hiçbiri' olarak yorumluyor?” ve “Müşterilerin emaneti suistimalden kaynaklı dijital varlık kayıpları en etkin şekilde nasıl çözüm bulunur?” gibi sorular yer alıyor.

SEC'in mektubunda “Saklama Kuralı yatırımcının korunması için kilit önemde. Yatırım danışmanları 'saklamacılık' yaptığında veya müşteri fonları ve menkul kıymetlerine erişimi olduğunda varlıkların emaneti suistimal veya istismar edilmesi riski artıyor.” ifadesi yer aldı.