Advertisement
HABERLER ABONE OL

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan iki ayrı ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğden ilkine göre, dökme seramik elyaf ve seramik elyaf battaniye ürünlerinin kilogram başına 2.5 doların altında birim gümrük kıymetini haiz olanlarının ithalatı, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek gözetim belgesiyle yapılabilecek.

Aynı gazetede yer alan diğer tebliğ kapsamında, paslanmaz çelikten; vida, cıvata, perçin, çivi, rondela ve pimleri içeren bir dizi ürünün ithalatına uygulanan gözetim önlemi yeniden düzenlendi.

Yeni düzenlemeyle ürünlerin gözetim uygulamasına dahil olmasına ilişkin fiyat kriterlerinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, söz konusu ürünlerin kilogram başına 4.5 dolar ile 8 dolar arasında değişen birim gümrük kıymetinin altında olanlarının ithalatının gözetim belgesiyle yapılabilmesi hüküm altına alındı.

Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Ticaret Bakanlığı internet sayfasından (www.ticaret.gov.tr) ve e-Devlet üzerinden veya fiziki olarak yapılabilecek.