Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Aktif Bank’ın Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, önümüzdeki dönemde servis modeli bankacılığı ile sektörde sağlanacak demokratik ortam sayesinde finansal kapsayıcılığın aratacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Yılmaz, bankacılık hizmetlerine olan erişimin de toplumun her kesimi için daha kolay hale gelmesini beklediklerini belirtti. Aktif Bank’ın da faaliyetlerini bu eksende şekillendirdiğini ifade eden Yılmaz, “Servis modeli bankacılığı altyapımızı temelleri sağlam güçlü bir iş modeli olarak konumlandırmak üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Fintech kurucusu olarak konumlandırdıkları Aktif Ventures’ın da desteği ile Türkiye’nin ilk ve tek servis bankacılığı platformu olan “Apilion”u hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Apilion ile sektördeki diğer oyunculara öncülük ederek ve fintech dünyasını şekillendiren lider kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Fintech’ler için kendi finansal ekosistemlerini kurmak adına devrim niteliğindeki bu iş modelimizde, bankamız altyapıyı sağlayan taraf olacak. Böylece, bu yeni nesil bankacılık deneyimi ile ihtiyaçlara göre şekillenen finansal ürün çeşitliliğini artıracağız ve oluşturduğumuz servis modelleri ile pürüzsüz bir hizmet sağlayıcı olarak sektör liderleri arasında yer alacağız” diye konuştu.

‘Yeni iş modelleri ile yeni sektörlere girmeyi planlıyoruz’

Aktif Bank’ını kendine özgü iş modeli ile rakiplerinden ayrışırken, güçlü dijital altyapısı ve her biri kendi alanında lider oyuncu olan iştirakleriyle sektörde öncü bir rol üstlendiğini altın çizen Yılmaz şöyle devam etti: “Pek çok alanda dijital hizmetler sağlıyor, diğer yandan da ülkemizin dört bir yanında müşteri gereksinimlerine göre dijital ve fiziksel hizmetleri birleştirerek yaygın bayi ağımız ile perakende sektörlerde ekonomiyi destekliyoruz. Özellikle taşıt ve dayanıklı tüketim ürünleri kredilerinde sektörün ilklerinden olan bankamız, 2.300 dayanıklı tüketim bayisi ve 1.200 taşıt bayisinde, müşterilerimizin ürüne ve krediye ulaşmasında önemli bir pazar payına sahip.
Diğer taraftan kredi değerlendirmeleri kapsamında yürüttüğümüz veriye dayalı analitik çalışmalar ile perakende sektöründe sağlıklı büyüme hedeflerimize ulaştığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bu sayede yüksek onay oranları ve düşük batık rasyosu ile sağlıklı büyümeye hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün rakamlara baktığımızda 4 milyar TL’ ye yakın kredi kullandırımı ile perakende sektörünün lokomotiflerinden biri haline geldiğimizi görüyoruz. Perakende sektöründeki sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme, önümüzdeki dönemde en önemli yol haritalarımızdan biri olmaya devam edecek. Bu kapsamda ürün gamını çeşitlendirerek yeni iş birlikleri kurmanın ve yeni iş modelleri geliştirmenin önemine de çok inanıyoruz. Aktif Bank olarak, iş birliği içinde olduğu kurumlara pek çok kazanım sağlayan bir finansal teknoloji ekosistemi olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 7/24 online kredi başvuru değerlendirmesi, dijital evrak süreci, yüksek onay oranları, prosedürsüz kolay kredilendirme ve sahada özel banka temsilcisi desteği ile fark yarattığını söyleyebiliriz. Tüm bunlara ilave olarak teknolojimizin çevikliği sayesinde süreçlerimizi çok daha kolay ve hızlı olacak biçimde kurguluyoruz, bu çeviklik ile farklı sektörlerde güzel iş birliklerine imza atmaya önümüzdeki yılda da devam edeceğiz.”