Advertisement
HABERLER ABONE OL

İnternet üzerinden satış yapan şirketler, ABD’deki “Siber Pazartesi” indirimlerinde 12.7 milyar dolarlık satış yapılmasını bekliyorlar.

Amazon, Walmart, Target ve Best Buy gibi şirketler 2020’nin tatil sezonu için aylardır hazırlık yapıyorlar. Şirketlerin teslimat servislerine yaptıkları yeni yatırımları test etmek için de bu hafta büyük önem taşıyor.

Artan koronavirüs vakalarının tüketicileri fiziki alışverişten uzaklaştırıp internet üzerinden alışverişe yönlendirmesiyle birlikte şirketler de internet üzerinden satışların ciddi derecede artmasını bekliyorlar.

Adobe Analytics’in tahminlerine göre, Siber Pazartesi indirimlerindeki harcamalar 2020 yılında geçen yıla oranla yüzde 35 artacak, bu da yoğunluktan dolayı yaşanacak ödeme problemleri ve site yavaşlaması gibi sorunların şirketler için ciddi bedelleri olacağının bir işareti olarak görülüyor.

Quantum Metric CEO’su Mario Ciabarra, “Büyük perakendeciler için bile böyle bir talep sorun yaratabilir. Her dakika ve her müşteri çok değerli.” dedi.

Quantum Metric verilerine göre, bazı internet siteleri geçen yıla göre yüzde 39 daha çok sorun ile karşı karşıya kalıyor.