Bloomberght
SON DAKİKA
KRİPTO

Singapur tahvil ihracı için blockchain teknolojisini test edecek

  • Singapur Borsası, Temasek ve HSBC Singapur tahvil ihracı için blockchain teknolojisini test edecek

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Singapur tahvil ihracı için blockchain teknolojisini test edecek
13 Kasım 2019, 10:39 Güncelleme :

Singapur Borsası (SGX), Temasek Holdings ve HSBC Singapur, dağıtık kayıt teknolojisinin (DLT) tahvil ihraçlarında kullanımına ilişkin bir deney yapıyor.

Erişim izni verilmiş bir kayıt üzerinden jetonlaştırılmış menkul kıymet ve akıllı kontratlar kullanılacak deneyde hedef, tahvil ihalesi ve ilgili süreçlerdeki uyuşmazlığı azaltmak ve ihraççılar ile saklamacılar için maliyeti düşürmek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Asya'da taraflar arasında bilgi alışverişi ve tahvil takibine yönelik tek platformdan yoksunluk olduğu belirtildi.

İlgili Haberler