Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Societe Generale SA Başkanı Lorenzo Bini Smaghi, sert Brexit'in dünyayı resesyona sokabileceği ve finans sistemi için bir felaket olacağı uyarısında bulundu.

Pazartesi günü Bloomberg Invest London konferansında konuşan Bini Smaghi, "Bu belirsizlik, sanırım, tüm dünyada girişimcilerde duygular, beklentiler üzerinde oldukça etkili olacaktır," dedi ve "Tüketim duracak, yatırım duracak ve ayrıca resesyona da girebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Bini Smaghi, "Bu sistematik bir olay" dedi.

Brexit anlaşmasına ilişkin beklentiler, her iki taraf arasındaki görüşmelerin aksamasıyla azaldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, katı bir tutum takınarak, ülkesinin AB'nin son teklifini kabul edip etmesinden bağımsız olarak, 31 Ekim'de planlandığı gibi Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılacağını söyledi. Diğer tarafta, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, her iki tarafında bir araya gelmesi için zamanın geçmekte olduğu uyarısında bulunarak, Cuma gününe kadar bir ilerleme istediklerini işaret ettiler.

Bini Smaghi, "Finans sektörü için, bu büyük bir risk, zira eğer finans sistemi için devamlılık olmazsa, bu bir felaket" dedi ve "Anlaşmalı Brexit ise, en azından geçişe imkan sağlayacak eşitlikçi bir kavram" şeklinde görüş bilidirdi.

Bini Smaghi, sert Brexit olursa, kontratların devamlılığını, işlerin devamlılığını tehlikeye sokabilecek olmasından dolayı bunun büyük bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.