Advertisement
HABERLER ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de büyümenin ikinci çeyrek sonunda yeni bir zirveye ulaşacağını ve geçtiğimiz yıl yapılan tahminlerin ötesinde, pandemi öncesine döneceğini belirtti.

ABD'de politika yapıcıların uyguladıkları hanehalkını korumaya yönelik mali stratejinin ilk anda umulanın oldukça ötesinde başarılı olduğunu belirten Bullard, milli gelirin trend oranının üzerinde bir büyümeye hazır olduğunu vurguladı.

Bullard, "ABD ekonomisi şimdi döngünün büyüme aşamasına giriyor" diye konuştu.

Bullard ayrıca, ABD Hastalık Kontrol Merkezi'nin ticaretin normale dönmeye başlamasının güvenliği olduğuna dair inancı artıracak şekilde maske kullanım zorunluğunu gevşetmesinin ABD ekonomisinde büyümeyi artıracağını savundu. Bullard, "CDC'nin kararı çok güçlü büyüme için bir reçete gibi" diye konuştu.

Biden: Aşı olanlar maske takmak zorunda değil

ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19'a karşı tamamen aşılanan kişilerin maske takmasına gerek olmadığını belirterek, "Şimdi kural çok basit, aşı olun ya da olana kadar maskenizi takın." dedi.

Biden, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) Kovid-19 kurallarına ilişkin yeni bir rehber yayımlamasının hemen ardından Beyaz Saray bahçesinde açıklama yaptı.

"Bugün ABD'de koronavirüs ile mücadelemizde muhteşem bir gün." diyen Biden, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, tamamen aşılanan kişilerin artık maske takma zorunluluğu olmadığını duyurdu." ifadesini kullandı.

Biden, bu kararın ardında aşılamalardaki başarılarının olduğunun altını çizerek, "114 günde 250 milyon doz aşı yaptık. Bunun sonuçlarını da görüyoruz. 50 eyaletten 49'unda vakalar düştü." diye konuştu.