Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Standard Chartered Bank, riskin yukarı eğilimini sürdürmesi ile birlikte, altında bir sonraki yukarı desteğin perakende yatırımcılarından geleceğini kaydetti.

Bankanın değerli metaller analisti Suki Cooper, "Altın halihazırda altı yılın en yüksek seviyesine ralli yapmasına karşın, güvenli liman alımlarından faydalanmaya devam edecek," dedi ve fiyatların 2019 yılının dördüncü çeyreğinde ortalama ons başına 1,510 dolar ve gelecek yılın aynı döneminde ise 1,570 dolarda seyredeceği tahmininde bulundu.

Altın bu yıl, merkez bankalarının borçlanma maliyetlerini düşürmesi ve ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı ortamında küresel büyümenin yavaşlamasının güvenli liman alımlarını desteklemesinin etkisi ile yüzde 16 değer kazandı. İki ülkenin geçen hafta ticaret konusunda kısmi anlaşmaya varmasının ardından risk iştahı piyasalara geri dönerken, yatırımcıar altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla alımlarına devam etti. Bu fonlardaki altın varlıkları 2012 yılında gördüğü tarihinin en yüksek seviyesine yaklaştı.

Cooper, "ETF varlıkları ve taktik yatırımlarının yüksek seviyelerde olduğunu görmemize karşın, perakende talebin bir sonraki yukarı hareketin temel destekçisi olacağını düşünüyoruz," dedi ve "Perakende yatırımcılar, altına yönelmeden önce, ilave faiz indirimlerinin teyidini ve hisse senedi piyasalarında gevşemeyi görmek istiyor. 2020'deki bir sonraki yukarı hareket perakende tarafından destek bulacak" değerlendirmesinde bulundu.