Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Stark: Avrupa'nın daha sıkı mali kurallara ihtiyacı var

Stark: Avrupa'nın daha sıkı mali kurallara ihtiyacı var

  • Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Stark, Avrupa'nın daha sıkı mali kurallara ihtiyaç duyduğunu kaydetti

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Stark: Avrupa'nın daha sıkı mali kurallara ihtiyacı var
25 Ekim 2010, 17:24 Güncelleme :

Avrupa Merkez Bankası kurul üyesi Juergen Stark, Avrupa'nın daha fazla bütçe disiplinine sahip olabilmesi için daha sıkı mali kurallara ihtiyaç dıuyulduğunu söyledi.

Stark, Financial Times Deutscheland için kalem aldığı makalede "Siyasetten muaf bir mali ve makroekonomik kontrole, daha sıkı ve bağlayıcı bütçe kurallarına, kuralların dışına çıkılması durumunda daha basit yaptırımlara ve ekonomik politikalar için daha yakın işbirliğine ihtiyacımız var" şeklinde görüş bildirdi. Stark aynı makalede "Açık kısıntıları finans piyasalarını yatıştırır yatıştırmaz, konsolidasyon çabalarının gevşetilme riski var" dedi.

İlgili Haberler