Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler "Suudi varlık fonu 10 milyar dolar borçlanmak istiyor"

"Suudi varlık fonu 10 milyar dolar borçlanmak istiyor"

  • Suudi Arabistan varlık fonunun Softbank'ın teknoloji fonundaki payı karşılığında 10 milyar dolar borçlanmak istediği belirtildi

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
"Suudi varlık fonu 10 milyar dolar borçlanmak istiyor"
17 Mayıs 2020, 15:08 Güncelleme :

Suudi Arabistan'ın varlık fonunun, SoftBank Group Corp.'un teknoloji yatırım aracındaki payının bir kısmını taahhüt ederek 10 milyar dolar civarında borçlanmayı planladığı belirtildi.

Konuya yakın kaynaklara göre Kamu Yatırım Fonu (PIF), 100 milyar dolarlık Vision Fund'da bulunan yatırımlarının bir kısmıyla destekli alınacak marj kredisi için yatırım bankalarıyla görüşüyor.

Kaynaklar bankalar ile görüşmelerin sürmesine karşın anlaşmanın gerçekleşmeyebileceğini veya fonun borç almamaya karar verebileceğini belirtti. Suudi varlık fonu konuyla ilgili yorum yapmadı.

Koronavirüs pandemisi başladığından bu yana dünyanın en büyük şirketlerinde yatırım yapmak için fırsatları kollayan PIF, Cuma günü Facebook Inc., Boeing Co. ve Citigroup Inc. gibi küresel şirketlere yatırım yaptığını açıklamıştı.

Fonun yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, Nisan ayındaki bir etkinlikte krizden doğan tüm fırsatlara baktıklarını belirtmişti.