Advertisement
HABERLER ABONE OL

Suudi Arabistan, ülkenin altyapısını geliştirmek için bir fon kurma kararı aldı.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, ülkede altyapı iyileştirme çalışmalarının finansmanına yardımcı olacak bu fonun kurulması için BlackRock Inc.’yi yetkilendirdi.

ABD’li varlık yönetim şirketi BlackRock, Suudi Arabistan’a, önümüzdeki 10 yıllık dönemde, elektrik ve sudan sağlık hizmetlerine, yaklaşık 53 milyar dolar tutarındaki projeleri finanse etmek amacıyla Ulusal Altyapı Fonu’nun (NIF) oluşturulması ve denetlenmesinde yardımcı olacak.

BlackRock Saudi Arabia’nın CEO’su ve direktörü Yazeed Almubarak, “Altyapıya tüm dünyada büyük bir yatırımcı ilgisi var ve NIF ile bizim rolümüz, daha fazla yabancı sermaye çekebilmek için Suudi Arabistan’da altyapı piyasasının kurumsallaşmasına yardımcı olmak” dedi.

BlackRock CEO'su sıklıkla Suudi Arabistan'a gidiyor

BlackRock’ın Suudi Arabistan ile bağları, 2017 yılında ülkenin fiili liderliğini üstlenen veliaht prens Muhammed Bin Selman’ın ülkenin petrol varlığına yönelik yatırımlardan daha fazla getiri sağlamayı amaçlarken, aynı zamanda ekonomiyi çeşitlendirme ve daha fazla yabancı sermayeye açmaya yönelik çabaları ile birlikte daha da genişliyor.

Suudi Arabistan’da iki yıl önce ofis açan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, aynı zamanda Krallık’ın ülke varlık fonuna çevre, sosyal ve yönetişim konularına ilişkin yatırım çerçevesi konusunda da danışmanlık yapıyor. BlackRock Başkanı ve CEO’su Larry Fink sık sık Suudi Arabistan’ı ziyaret ediyor ve genellikle varlık fonunun Riyad’da organize ettiği yıllık yatırım etkinliğinde boy gösteriyor.