Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Baltimore’da 90 milyar dolar büyüklüğünde varlık yöneten Brown Advisory portföy yöneticisi Thomas Graff, “Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından çok fazla detay bekleyen piyasalar mest olmuş durumda, ancak bu konuşmadan istediklerini alamazlarsa, bu büyük bir hayal kırıklığına yol açarcaktır” dedi.

Graff, ek olarak, “Geçen haftaki Fed toplantı tutanakları sonrası, ABD Hazine tahvil faizlerinin nasıl yükseldiğine bakacak olursak, piyasalar kesinlikle yeni bir teşvik paketi beklentisi içerisindeler” diye belirtti.

Bloomberg News’ün habere düştüğü bir notta, tutanakların politika yapıcıların birçoğunun getiri eğrisi kontrolleri veya hedeflerini şu an için garanti görmediğini göstermesinden dolayı, Çarşamba günü, ABD Hazine tahvillerinde sert satış olduğu vurgulandı. Powell’ın piyasaları, Fed tutanaklarında yer almayan bir nokta olan, ortalama enflasyon hedefi uygulamasına yönelik ilerleme konusunda bilgilendirmesi bekleniyor.

Graff, son olarak, “Tutanaklar getiri eğrisi kontrolünün gerçekleşme potansiyelini ve enflasyon hedefi konusundaki ilerlemeleri azalttığından, getiriler yükseldi ve hisse piyasaları düştü. Bu 2013 yılında piyasalardaki parasal genişlemenin azaltılmasına ilişkin korkuyu (taper tantrum) hatırlatıyor ve Perşembe günü, Powell’ın konuşması yeni teşvik paketine dair işaret vermezse, aynı durum yaşanabilir” değerlendirmesinde bulundu.