Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2015 yılında ilkini gerçekleştirdiği TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nin beşincisini  500’e yakın katılımcı ile bugün (14 Kasım Perşembe) İstanbul’da düzenleniyor. 

“Ekonomide Sürdürülebilirlik” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte nakit yönetimi alanındaki son gelişmeler ve ekonomide sürdürülebilirlik uzman isimlerin sunumları ve çeşitli konularda düzenlenen panellerde ele alınıyor.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin açılış konuşmasıyla başlayan 5. TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde, TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden de konuşma yaptı.

Bu yıl ekonomi panelinde TEB Baş Ekonomisti Hakan Aklar, TEB Yatırım Araştırma Direktörü Işık Ökte ve Bloomberg HT Editörü Barış Esen güncel ekonomik gelişmeleri yorumladı. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, açılış konuşmasında, nakit yönetiminin tüm dünyada her  zamankinden daha önemli hale geldiğine dikkat çekerek, “Her şeyin anlık olarak değiştiği, hızlı aksiyon almanın yeni normal haline geldiği bu dönemde, nakit yönetiminde çok sağlam bir finansal entelektüel sermayaye ve sağlam bir dijital altyapıya ihtiyaç olduğu açık. Biz de TEB olarak dijital dönüşüme uyumlu bir nakit yönetimi anlayışı geliştirdik. Müşteri deneyimlerinden edindiğimiz tecrübelerle ürün, çözüm ve hizmetler sunarak müşterilerimizin hayatını kolaylaştırdık” dedi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici  “Bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz Nakit Yönetimi Akademisi toplantılarıyla ilham sağlayarak yeni hikayeler yaratmak, sektöre bu konuda öncülük etmek istiyoruz” dedi.

TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde konuşan TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden, “Her Yönüyle Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasında dünya nüfusunun büyük bir hızla arttığını ve dünyanın sağlayabileceği kaynakların ise sınırlara yaklaştığına dikkat çekerek, “Bizden sonraki nesillere de kaynak bırakmamız önem kazanıyor. Her birimiz sürdürülebilirliği gündemin en başına almalı” dedi.

“Şirketler için sürdürülebilirlik yatırımları riski düşürmek ve yaratılan değeri arttırmak için önemli” diye konuşan Henden, şöyle devam etti: “Bu konuyu ihmal etmek şirketleri yasal, finansal, ticari risk ve itibar riski ile karşı karşıya bırakabilir. Bu alanda daha fazla değer yaratmanın sırrı ise inovasyon ve yeni teknolojilerden geçiyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik için değişimleri dikkate alarak iş modellerini sık sık güncellemesi gerekiyor. Kendi sektörümüz bankacılığa gelirsek, bankaların etki alanının müşterilerinde farkındalık sağlamak, inovasyonu desteklemek, çevreye duyarlı finansman çözümleri sunmak ve dijitalleşmeyi destekleyerek kağıtsız bankacılık yapmak olduğunu söyleyebiliriz.”

 “Sürdürülebilir Tedarik Yönetimi” panelinde ise, çeşitli şirketlerin hazine ve finans profesyonelleri, tedarik ağını ve süreçlerini nasıl yönettiklerini anlattı. Panelde, imalat sürecinin olmazsa olmaz girdileri, kamuoyu hassasiyetleri, uyum kuralları, politik dengeler taşları yerinden oynatsa da şirketlerin hızla adapte olması ve tedarik süreçlerinin aksamadan yürümesini sağlamaları gerektiği vurgulandı.