Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Tencent Holdings Pekin yönetimini memnun etmek ve kâr etmeye odaklanmak amacıyla gıda paket servis devi Meituan’daki hisselerini satmayı planlıyor.

Reuters’ın haberine göre sosyal medya devi 24 milyar değerindeki yüzde 17’lik hisse satışını gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz aylarda finansal danışmanlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Pekin yönetimi 2020 sonundan beri Tencent ve Alibaba Group Holding gibi teknoloji endüstrisi liderlerinin etkilerini azaltmaya çalışıyordu. Özellikle bu iki şirketin yüzlerce start-up ve halka açık şirketlerde sahip olduğu hisselerle Çin internet ekonomisi üzerinde devasa bir etkisi olduğu değerlendiriliyor.

Bloomberg Intelligence’ın tahminlerine göre sadece Tencent 2021 Eylül sonu itibarıyla 185 milyar dolarlık yatırım portföyü yönetiyor.

Tencent geçtiğimiz yıl JD.com Inc. ve Sea Ltd. gibi yatırımlarındaki hisselerini elden çıkarma planlarını paylaşmıştı. Bu duyuru piyasalarda şirketin yakında Meituan ve Bilibili Inc. gibi diğer firmalardaki hisselerini satmayı değerlendirebileceği ihtimalini akıllara getirmişti.

Reuters’in haberine göre Tencent büyük ihtimalle Meituan hisselerini genelde bir iki gün içinde tamamlanan blok satış yöntemiyle yapacak.

“Eğer haber doğru ise Meituan hisseleri için satış baskısı çok büyük ve Tencent şirketteki tüm varlıklarını blok satış yöntemiyle elinden çıkarabilir” diyen Forsyth Barr Asia Analisti Willer Chen, “Düzenleyicilerden gelen baskıyı hafifletmek için daha fazla yatırımlarını elden çıkarabilirler” değerlendirmesinde bulundu.