Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de on binlerce insan koronavirüs salgınından etkilenmesine ve ekonominin koronavirüs pandemisinden hasar almaya devam etmesine rağmen, ABD'li senatörlerin seçim öncesi tatili için Amerikan Kongre Binası'ndan ayrılacak olmaları seçim öncesinde teşvik paketinin geçme olasılığını pratik olarak imkansız hale getiriyor.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Richard Shelby, "Kasım'da geri döneceğiz. Soru bunun ardından bir şey olacak mı olabilir" dedi. Shelby, seçim gününe işaret ederek, teşvik paketinin o tarihten önce geçme olasılığının 'çok çok düşük' olduğunu belirtti.

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıçlığı için aday gösterdiği Amy Coney Barret'ın atamasının onaylanmasına ilişkin oylamanın ardından Senato'nun dağılması ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin arasında devam eden teşvik görüşmelerin pazarlık aşamasında kalmasına sebep oldu.

Pazartesi günkü son çağrının ardından Trump yönetiminin 1.9 trilyon dolar, Demokratların ise 2.4 trilyon dolar olması noktasında direttikleri anlaşma her iki miktar için de beklemede kaldı.