Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Thomas Cook Group Plc hisseleri, Türk şirketinden gelen yatırımın ardından iki günde yüzde 60 değer kazandı.

Borç yükü altındaki İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un Çinli Fosun Group'tan gelen kurtarma planı ile yoğun bir şekilde seyrelmesi beklenen hisseleri, yatırımcıların turizm yatırımcısı Neşet Koçkar'ın yüzde 6.7'lik hisse alımı haberini hazmetmeleri ile birlikte üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Shore Capital analisti Greg Johnson'a göre, fiyat artışı hissedarların mevcut hisse senedinin halen bir miktar değer taşıdığını düşündüğünü gösteriyor, ancak Fosun anlaşması bu değeri tamamen ortadan kaldırabilir.

Son ralliye kadar, Londra merkezli Thomas Cook'un hisse senetleri, Fosun'un Temmuz ortasında 750 milyon sterlinlik (909 milyon dolar) finansman projesinde yer almak için görüşmelerde bulunduğunu duyurmasına rağmen düşüyordu. Bu işlem, Çinli yatırımcıya hisse için tahvil takası ve yeni hisseler yaratma yoluyla şirketin kontrolünü alma olanağı sağlayacak.

Johnson, "Anex Tour'un kurucusu Koçkar tarafından gerçekleşitirilen bu satın almanın geçici bir yatırım mı yoksa şirketin kurtuluşunda yer alma mı olduğunu zaman gösterecek" dedi.