Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İngiliz seyahat şirket Thomas Cook'un %8 hissedarı olan Anex Tur'un Başkanı Neşet Koçkar son durumu Bloomberg HT'ye değerlendirdi. Koçkar iflasın Türk işletmelerin birkaç yüz milyon pound kaybetmesine neden olabileceğini ve asıl etkinin gelecek sene görüleceğini belirtti.

Koçkar "hissedar olduğumuzdan beri konunun finansal kriz olduğu kadar  yönetim krizi olduğunu iddia ediyorduk. Nitekim yönetim bu son krizi iyi idare edemedi ve sonuç ortada..Böyle bir şirketin bu şekilde ortadan kalkması inanılır gibi değil."diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ETKİSİ

Koçkar Türkiye'nin özellikle gelecek sene etkilerini hissedeceğini belirterek "Türkiye açısından önemli bir olay, Thomas Cook dünyanın en büyük 2. operatörüydü. Türkiye'de büyük operasyonları vardı. Ciddi bir açık olacak ve bu açığın kısa zamanda dolması kolay değil. Otelcilerin ciddi alacakları var. şirkete kayyum atanacak, kayyum şirketlerin varlılarını satmaya başlayıp borçları kapatacak. Ama bana kalırsa buradaki otelcilere sıra gelmez. Bu yıl için otelciler birkaç yüz milyon pound açık verir ama asıl gelecek seneyi etkiler. Çünkü İngilizler tatillerini çok önceden alırlar. Geçmişle ilgili büyük bir açık kalacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Koçkar kayyumdan davet beklediklerini ve görüşmeler sonrası yol haritalarının belli olacağını sözlerine ekledi.