Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

THY 3. çeyrekte 3.71 milyar TL ile 3.55 milyar TL'lik beklentinin üzerinde net kar açıkladı. Satış geliri 22.6 milyar TL oldu, beklenti 23.1 milyar TL'ydi.

İş Yatırım THY’nin 3Ç19 net kar rakamı beklentilerle uyumlu olmasına rağmen, piyasa beklentisinin %7 altında gerçekleşen FAVÖK rakamına piyasa tepkisinin kısmi olumsuz olabileceğini öngördü. "2. çeyrek 2020’ye kadar ümit vermeyen gelir gelişiminin ve kapasite problemleri ile İstanbul Havalimanı’na taşınma sebebiyle maliyet artışlarının devamının, THY’nin faaliyet performansını baskılamaya devam edeceğine inanıyoruz. Diğer taraftan, Boeing MAX’ların tekrar uçuş izinin verilmesi hisse için olumlu haber akışı olarak görülebilir." ifadelerine yer verildi.

"HAFİF OLUMSUZ"

Garanti Yatırım finansal sonuçların hafif olumsuz olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı;

"THY bu sene 76mn yolcu taşımayı hedefliyor. Şirket bu sene satış geliri beklentisini 13.4mn ABD$'ı ve FAVÖK marjını %22-23 (şirket hesaplamasına göre) olarak öngörüyor. Şirket ayrıca doluluk oranının bu sene yaklaşık %81-82 olmasını bekliyor. Tahminlerimiz şirket hedefleriyle uyumludur.   Şirket'in 3Ç19 net karı beklentilerle genel olarak uyumlu gerçekleşirken operasyonel karlılık ise beklentilerin hafif altında kalmıştır. Sonuçların hisse üzerindeki etkisinin hafif olumsuz olacağı kanaatindeyiz."

"TAVSİYEMİZİ AL OLARAK KORUYORUZ"

TEB Yatırım "THY 3. Çeyrekte 3.707 milyon TL net kar elde ederken bu rakam piyasa beklentisi olan 3.632 milyon TL ile paralel ve bizim beklentimiz olan 3.373 milyon TL’nin kısmen üstündedir. Operasyonel olmayan 192mn TL’lik gelir ve vergi giderinin bu çeyrekte beklentimizden daha düşük olması net karda sapmamızın ana nedenleridir. Operasyonel rakamlar beklentilerle paralel gerçekleşmiştir. Şirket yönetimi yıl sonu beklentilerinde değişikliğe gitmedi. Hedef fiyatımız 15,87 TL ile hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ak Yatırım ise piyasa beklentisinin altında kalan operasyonel performansın hissede bir miktar geri çekilemeye neden olabileceğini belirtti. Ancak yılbaşından bu yana BIST100 endeksinin %35 gerisinde kaldığı ve net kar tarafında herhangi bir olumsuz sürpriz olmadığı düşüncesiyle, olası bir negatif reaksiyonun sınırlı kalacağını öngörerek "THY için “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyemizi ve 15.00TL/hisse hedef fiyatımızı koruyoruz" ifadesini kullandı.