Tokyo Borsası yükseldi
-
Yenin, dolar karşısındaki rallisini sonlandırması ve ABD'den gelen olumlu sinyallerin etkisiyle Tokyo Borsası, Ağustos'tan bu yanaki en sert düşüşünden toparlandı
ABD'de perakende satışların beklentinin üzerinde gelmesi ve yenin 3 gün süren rallisini sonlandırmasıyla Tokyo Borsası, Topix Endeksi'nin dün Ağustos'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından yükseldi.
Kazançlarının yarısını Japonya dışında kaydeden Panasonic Corp. yüzde 3.1 primlendi. NTN Corp., Bank of America Corp. Merrill Lynch'in, kazançların muhtemelen şirketin hedefinin üzerinde geleceğini söylemesi sonrasında yüzde 6.8 sıçradı. Sigorta şirketleri dün 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetmelerinin ardından bugün Topix Endeksi'nde yer alan 33 sektör grubu arasında en çok yükselen grup oldu. Fotoğraf makinası üreticisi Nikon Corp., Credit Suisse Group AG'nin not indiriminin ardından Nikkei 225 Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti.
Topix Endeksi Tokyo saati ile 12:47 itibariyle yüzde 1.3 kazançla 1,285.89 puana yükseldi. Endeks dün yüzde 2.3 kayıpla 7 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşünü kaydetmişti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6 artışla 15,669.94 puana çıktı. Yen, dolar karşısında 3 gün güçlenmesinin ardından dün yüzde 1.2 düşmesinin ardından bugün yüzde 0.1 zayıflayarak 104.37 seviyesine geriledi.
Yenin bugün büyük etkisinin olduğunu belirten Sumitomo Mitsui Asset Management Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "ABD'nin istihdam verisinin ardından hisseler satışa geçti, ancak perakende satışlar endişeleri gevşetti. Hisseler dün tek günlük çok fazla düştü, bu nedenle şimdi daha iyi görünüyorlar ve yatırımcılar geri alım yapıyor" dedi.,
Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün büyük bir değişiklik göstermedi. Endeks dün ABD'de perakende satışların beklentinin üzerinde gelmesi ve kurumsal birleşmelerin, ekonomide güven sinyali vermesi üzerine yüzde 1.1 yükseldi.