Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret görüşmelerinin “çok iyi” gittiğini söyledi ve Pekin’in anlaşmayı istediğini vurgulayarak, “benim istediğimden daha fazla istiyorlar” dedi.

Trump ayrıca, ABD’nin Çin’e uyguladığı ek vergileri kaldırma yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Trump Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Eğer doğru anlaşmayı yapmayacaksak, anlaşma yapmayacağız. Çok fazla olumlu gelişme oluyor” dedi.

Perşembe günü basında yer alan haberlerde ticaret anlaşmasının  birinci aşamasının tarifelerin karşılıklı olarak geri çekileceğine dair haberler yer almıştı. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng müzakerecilerin görüşmeler gerçekleştirdiğini ve “ek gümrük vergilerini eş zamanlı olarak kaldırmak konusunda uzlaşıya vardıklarını” söylemişti.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow ise Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Eğer ortada bir uzlaşmanın ilk aşaması varsa, tarife anlaşmaları ve taahhütler de söz konusu olacaktır” demişti.

Bununla birlikte Trump cuma günü ABD’nin henüz bir anlaşmaya varmadığını açıkca belirtti ve tüm tarifeleri kaldırmayacağını vurguladı.