Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg’in Beyaz Saray’dan konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Alman otomobil üreticilerinin yeni yatırımlarının ABD'nin AB otomobillerine ek vergi uygulamak konusunda müzakelere yardımcı olabileceğini vurgulamasıyla, Trump yönetiminin bu konuda karar alma sürecinin ertelenebileceği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump Mayıs ayında Kasım ortasını son tarih olarak işaret ederek,  Avrupa Birliği otomobilleri ve otomobil parçalarına yönelik tarife uygulanıp uygulanmayacağına karar verecekti.

Avrupa Birliği tarafından ise otomobillere vergi uygulanması yönünde karar alınması durumunda 39 milyar dolarlık ABD ürününe ek vergi koyarak misilleme yapılacağı bildirilmişti.

Konuya yakın kaynakların aktarımlarına göre, Trump’ın bu konuda karar almak için belirttiği son tarihi bir hafta uzatması bekleniyor.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ay başında Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği röportajında, ertelemenin olası olduğunu belirtmişti. Ross, 1962 tarihli ticaret yasasının 232. Maddesine atıfta bulunarak “Umudumuz, bireysel şirketlerle sermaye yatırım planları hakkında yaptığımız müzakelerin 232’nin tamamen yürürlüğe koyulmasını hatta kısmi yürürlüğe koyulmasını bile gerektirmeyecek kadar meyvelerini vermesi ” demişti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Alman gazetesi Suddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın gelecek hafta Avrupa otomobil ürünlerine daha önce tehdit ettiği gibi ek gümrük vergileri uygulamayacağını söylemişti.