Trump: İran'a sert bir darbe indireceğiz
-
ABD Başkan Donald Trump, ABD'nin İran'ın Lark Adası'na yaptığı saldırıdan sonra İran'ın ülkesinin bölgedeki üslerine yaptığı misillemelere yanıt vereceklerini açıkladı.
Fox News'e konuşan Trump, gece saatlerinde ABD güçlerine yönelik saldırıya ABD'nin yanıt vereceğini söyledi. Trump "Onlara sert bir darbe indireceğiz" ifadelerini kullandı.
Trump: İran çökmüş bir ulus
Trump, sosyal medya hesabından da İran'a ilişkin açıklamada bulundu.
İran'ın "resmen çökmüş bir ulus" olduğunu ve "öldüğünü" ileri süren Trump, "Onların (İran’ın) donanması yok, hava kuvvetleri yok, dövizi yok, askerlerine veya polislerine maaş ödemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Trump, ülkedeki enflasyon oranının "yüzde 300" olduğunu savunarak, İranlı liderlerin "düzensizlik içinde" olduğunu ve ülkeyi layıkıyla temsil edemediğini öne sürdü.
Ayrıca Trump, "Onların elindeki tek şey ABD'den gelen yalan haberler, protestocuları öldürme niyeti, (100 bini aşkın kişi öldü. İnsanlığa karşı işledikleri savaş suçundan yargılanmalılar) ve saçma söylemler." ifadelerini kullandı.
İran'da BAE ve Ürdün'de ABD üslerine saldırı
İran ordusu, ABD'nin Lark Adası'na düzenlediği saldırıların ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) "Al Minhad" Hava Üssü'nde konuşlu ABD askerleri ve helikopterlerini onlarca insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldığını bildirmişti.
İran ayrıca Ürdün'de ABD güçlerinin kullandığı Muvaffak Salti ve Kral Hüseyin hava üslerini balistik füzelerle vurduğunu duyurmuştu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Lark Adası'na düzenlediği saldırıya karşılık olarak Ürdün'deki iki ABD hava üssünün balistik füzelerle vurulduğunu duyurdu.