Trump'tan tarife yorumu: Biraz rahatsızlık yaratacak
-
ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin ortak oturumunda yaptığı konuşmada yeni gümrük vergilerinin 'biraz rahatsızlık' yaratacağını kabul etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin ortak oturumunda yaptığı konuşmada yeni gümrük vergileri hakkında konuştu.
Trump, "Bize ne tarife uygularlarsa, biz de onlara tarife uygulayacağız. Bizden ne vergi alırlarsa, biz de onlardan vergi alacağız. Eğer bizi kendi pazarlarından uzak tutmak için parasal olmayan tarifeler uygularlarsa, biz de onları kendi pazarlarımızdan uzak tutmak için parasal olmayan engeller uygulayacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Tarifelerin 2 Nisan'dan itibaren ABD'ye gelen tarım ürünlerine de uygulanacağını aktaran Trump, "Biraz alışma dönemi olabilir." dedi.
Trump, tarifelerin Amerika'yı yeniden zenginleştirmek ve büyük yapmakla ilgili olduğunu vurgulayarak, "Biraz rahatsızlık olacak ama bununla bir sorunumuz yok. Çok fazla olmayacak." ifadelerini kullandı.