Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İbrahim Öztop, Sasa hisselerinin fiyatlamasına ilişkin Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun yaptığı açıklamaları Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Borsanın son dönemde en çok konuşulan şirketlerinden biri olan Sasa'ya ilişkin önemli mesajlar vermişti. Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını belirten Erdemoğlu; “O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum. SASA’nın şu anki piyasa değerinden rahatsızım" ifadelerini kullanmıştı.

Öztop, "Şirketi yöneten profesyoneller, şirket üst yönetimi, şirketin performansından sorumludur. Özellikle halka açıldıktan sonra da sadece hakim hissedara değil, küçük yatırımcılara karşı da sorumludur. Dolayısı ile hesap verilebilirlik bilincinin öncelikli olması gerekiyor. Burada hakim hissedarın belli bir fiyata geldikten sonra satmış olması çok doğal. Bu açıklamayı yapması da çok cesur. Şirketini kendisi iyi biliyor. İşi doğru veya yanlış olarak değerlendirmiyorum; ama düşüncelerini ifade etmiş olması bence piyasalarımız için bir kazanımdır" şeklinde konuştu.