Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bayram tatilinde gerileme kaydeden Türk Lirası yeni haftanın ilk işlem gününde kayıplarını telafi ediyor. Haftaya 8,46'dan başlayan Dolar/TL kuru 8,40 seviyesinin altına kadar geriledi.

Türkiye'nin risk primi 403 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi yüzde 17,94 seviyesinde.

Yurt içinde piyasaların haftanın yarısında kapalı olduğu geçen hafta dolar/TL yüzde 2,55 yükselişle 8,4510’dan kapanmıştı. Cuma günü sepet kur 9,40 seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Euro/TL 'de yurtiçi piyasaların kapalı olduğu dönemde 10,30 seviyesini aşarak rekorunu yeniledi.

Yurt içinde piyasalar Ramazan Bayramı nedeniyle 12 Mayıs Çarşamba gün ortasından bu yana işleme kapalıydı. Bu süre zarfında ABD enflasyonu, küresel finansal piyasaların gündeminin merkezi olmaya devam etti. Çarşamba günü ABD’de açıklanan veriler, tüketici fiyatlarının Nisan ayında beklentileri aşarak, bir önceki aya göre yüzde 0,8 ile 2009’dan bu yana en hızlı artışı kaydettiğini gösterdi. Ülkede çekirdek TÜFE de aylık yüzde 0,9 artışla 1982’den bu yana en hızlı yükselişi yaşadı.

Kovid-19 aşılamasının hızla ilerlediği ve kısıtlamaların kaldırılmaya başladığı ABD’de otel konaklama ücretleri, ikinci el araç fiyatları ile uçak bilet fiyatları rekor seviyede arttı.