Advertisement

Türk Telekom’un ilk çeyrek net kârı 1,08 milyar TL’lik beklentiyi aşarak 1,35 milyar TL olarak gerçekleşti. Kârın beklentinin üzerinde gerçekleşmesinde yüksek gelen brüt kâr marjı ve azalan finansal giderler etkili oldu.

Şirketin net kârı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 105 artarken, bir önceki çeyreğe göre yüzde 23 artış gösterdi.

Türk Telekom’un gelirleri artan abonesayısıyla birlikte yüzde 20 artış kaydederek 7,5 milyar TL’ye ulaşırken, faaliyet kârlılığı yüzde 14,4’ten yüzde 17,9’a yükseldi.

FAVÖK beklentilerinde artış

Oyak Yatırım, sabit ve mobil operasyonlar ile gelirlerde yaşanan artıştan dolayı beklentilerin aşıldığını vurgularken, 2021 için FAVÖK beklentilerini yüzde 7 artırarak 15,4 milyar TL’ye çıkardıklarını söyledi.

Hisse hedef fiyatını 11,50 TL’den 12,00 TL’ye çıkaran Oyak Yatırım, şirket için üstün performans derecesini koruduğunu belirtti.

Ziraat Yatırım da beklentilerinden daha düşük gerçekleşen finansman giderlerinin tahminlerindeki sapmada etkili olduğunu belirterek, FAVÖK beklentilerini 15,4 milyar TL’ye çıkardıklarını söyledi. Kurum, yatırım harcamalarının ise 2021 yılında 8 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyor.