Advertisement

Turkcell, mühendisleri tarafından geliştirilen iletişim platformu BiP’e son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı eklendiğini duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, BiP’in kullanıcı verilerinin, Turkcell’in Türkiye’deki veri merkezlerinde yüksek güvenlikli şifreleme ile tutulduğu belirtildi.

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, kullanıcıların verilerini üçüncü taraflarla paylaşma zorunluluğu olmaksızın BiP’i kullanmaya devam edebileceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik ilkeleri şartı getirmesinin ardından kullanıcı tepkisi büyüyor.

Telegram ve Signal gibi uygulamaların yanında yerli kullanıcılar için öne çıkan alternatiflerden biri Turkcell tarafından sunulan BiP uygulaması.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Turkcell çatısı altındaki BiP, sosyal medyada WhatsApp'a gösterilen tepkilerin ardından en çok indirilen üç mesajlaşma uygulaması arasındaki yerini aldı.

Şirket hisselerinde de BiP'in etkisi hissedildi.

Turkcell'in hisse senetleri güne yüzde 2,4 yükselişle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftaya yüzde 0.14 ekside 1,538 puandan başlamıştı.