Advertisement
HABERLER ABONE OL

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Turkish Cargo'nun salgın sürecinde muhteşem bir başarı elde ettiğini belirterek, "(50 yolcu uçağını) Kargo uçağı haline getirdik. Bu şekilde kargo kapasitemiz epey arttı. Dünyadaki en önemli 5 hava kargo taşımacılık şirketi içerisine girdik." dedi.

Turkish Cargo tarafından hava kargo sektörünün nabzını tutan profesyoneller arasında fikir alışverişi yapılması, dijitalleşme, aşı taşımacılığı ve hava kargonun geleceği gibi önemli gündemlerin konuşulması amacıyla hayata geçirilen "Cargo Talks" isimli çevrim içi seminerlerin ilki düzenlendi.

THY Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ise geçen yıl 2 bin 900 kargo taşıma seferi gerçekleştirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salgının başından itibaren dünyanın her yerine 50 bin ton sağlık ürünü, medikal ekipman taşıdık. Kasım ve aralıkta aşı şirketlerinden güzel haberler gelmeye başladıkça dünya çapında aşılanma süreçleri de başladı. Bizim beklentilerimize göre, aşı üretimi bu yıl boyunca artacak ve dolayısıyla hava kargo endüstrisi de dünya çapında ikinci kez son derece önemli bir rol üstlenecek."

Günde 30-40 milyon doz aşı taşıma kapasitesi

Özen, halihazırda dünya çapında bir günde 30-40 milyon doz Kovid-19 aşısını taşıma kapasitesine sahip olduklarının altını çizerek, ilaç taşımalarında küresel piyasa paylarını yüzde 7,5'e yükselttiklerini, bu açıdan dünyada en aktif taşıyıcılar arasına girdiklerini söyledi.

Bu yıl boyunca da tüm güçleriyle aşılama süreçlerine destek verme konusunda son derece kararlı olduklarını vurgulayan Özen, şu bilgileri verdi:

"Freight Tonne Kilometres (FTK) açısından Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) üyesi olan havayolları arasında 2015'te piyasa payımız 1,8'di ve 22. sıradaydık. Sadece 6 sene içerisinde FTK değerimizi 3 katına çıkardık, piyasa payımızı da 4,7'ye yükselttik. Salgının zirvesinde piyasa payımız yüzde 5'e yükseldi. Halihazırda dünya çapındaki her 20 kargodan birini artık Turkish Cargo olarak biz taşıyoruz. Müşterilerimizi yaptığımız işin merkezine koyuyor, onların en güvenilir iş ortağı olmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde dünyadaki 3 en büyük taşıyıcıdan biri olmak istiyoruz."