Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türkiye'nin 5 yıl vadeli kredi temerrüt takas (CDS) primi 26 baz puan artarak 399 baz puan ile 28 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Gelecek beş yıla ilişkin piyasanın ima ettiği temerrüt ihtimali yüzde 23.7 seviyesinde. Türkiye'nin risk primi bir hafta önce 354 baz puan seviyesinde, bir ay önce ise 400 baz puanın biraz üzerindeydi.

Bloomberg'in haberine göre AB liderler zirvesinde halihazırda iki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanının bulunduğu kara listeyi genişletme çalışması yapılmasına karar verildi.

Bir diğer konu ise ABD'nin Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi alımına yönelik planladığı yaptırımlar. Bloomberg'in haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Michael Pompeo tarafından tavsiye edilen önlemler paketini imzaladı. Kaynaklar yaptırımların neleri içerdiğine dair bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde medya ziyaretçileriyle yaptığı görüşmede ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım planlarına ilişkin olarak "Amerika’da devir teslim yapıldıktan sonra herhalde akışı çok daha iyi göreceğiz. Sabredeceğiz ve göreceğiz" ifadelerini kullandı.