Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, TOBB, TESK, MÜSİAD vE TÜSİAD tarafından, ‘Türkiye'nin fiyat istikrarı’ konusunda yapılan ortak açıklama hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD’ın 26 Ocak tarihinde yaptıkları ortak açıklamada, Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğuna inandıkları bildirilmişti. TÜSİAD Başkanı Kaslowski, dört iş örgütünden gelen açıklama hakkında, fiyat istikrarı konusunun yeni olmadığı ve kimseyi şaşırtmamış olması gerektiği yorumunu yaptı.

Kaslowski verdiği demeçte, “Fiyat istikrarı öngörülebilirlik ve sürdürülebilir büyüme sağlar. Kredi mekanizmalarıyla büyüme kalıcı ve sağlıklı değildir.” dedi.

Enflasyonda başarı elde etmenin toplumsal mutabakat gerektirdiğini söyleyen Kaslowski, yapısal reformlar ve tedbirler konusunda kurumların farklı düşünceleri olabileceğinin de altını çizdi.

26 Ocak tarihinde, TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD’dan gelen ortak açıklamada, "Fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye’de yatırım ortamı iyileşecek, öngörülebilirlik artacak, böylece katma değeri yüksek yeni teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmek mümkün olacaktır" ifadeleri kullanılmıştı.