Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'li banka JPMorgan'ın desteklediği 12 kulüplü Süper Lig'e karşı UEFA da karşı finansman hamlesi yaptı.

Bloomberg'in haberine göre UEFA, dünyanın en çok gelir üreten futbol kulüplerinin kendisine alternatif olarak oluşturma kararı aldığı Süper Lig’i durdurmak için Centricus Asset Management ile 6 milyar euro finansman paketi için görüşmeler yürütüyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, UEFA’nın Centricus ile yeni görünümlü bir Şampiyonlar Ligi turnuvasının finansmanı için görüştüğü bilgisini aktardılar.

İlgili haberler


Kaynaklar, görüşmelerin devam ettiğini ve bir anlaşma ile sonuçlanmayabileceğini belirtirken, Centricus’un sözcüsü yorum yapmadı, UEFA sözcüsü ilk aşamada yorum talebine yanıt vermedi.

UEFA’nın bu adımı, altı İngiliz, üç İtalyan ve üç İspanyol kulübünün katıldığı Süper Lig’in, prestijli UEFA Şampiyonlar Ligi’ne alternatif olarak kurulmasının planlandığının açıklanmasının ardından geldi. Avrupa futbolu 1950’lerden bu yana bu kadar çalkantılı bir dönem yaşamamıştı.

Manchester United ve Real Madrid dahil olmak üzere dünyanın en zengin futbol kulüplerinden oluşan bir grup, ağustos ayından itibaren UEFA liginden ayrılmaya yönelik planlarını açıkladılar.

JPMorgan Süper Lig’e 4 milyar euro yatırım kararı alırken, yerel ligler ve siyasiler bu karara tepki gösterdi. UEFA, Süper Lig’de yer alan oyuncuların Avrupa ve Dünya Kupası müsabakalarına katılmasına izin vermeyebileceğini duyurdu.