Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UniCredit SpA'nun CEO'su Jean Pierre Mustier, İtalya'nın en büyük bankasında dört yıllık liderliğinin ardından strateji konusunda yönetim kurulu üyeleriyle fikir ayrılığına düşmesi sonrasında görevinden ayrılıyor.

Banka tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Mustier, Nisan ayında dolacak olan görev süresinin sonuna ya da halefi atanana kadar görevde kalacak. Ayrıca açıklamada Mustier'in ardından CEO koltuğuna kimin geçeceği konusunda yönetim kurulunun banka içi ve dışında araştırma yaptığı belirtildi.

Fransız yöneticinin ani görevden ayrılma kararını öncesinde Pazar günü yönetim ve stratejiye ilişkin gerçekleştirilen beklenmeyen bir kurul toplantısı, Mustier'in İtalyan bankasındaki geleceğiyle ilgili spekülasyona neden olmuştu.

Mustier'in, bankanın stratejisi ve İtalya hükümetinin sorunlu Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'nın alınması yönündeki baskısı da dahil olmak üzere satın alımlara ilişkin bazı konularda yönetim urulu üyeleriyle tartıştığı belirtiliyor.

Mustier, açıklamasında bankanın 2020 - 2023 stratejik planını işaret ederek "Geçen birkaç ayda 2023 stratejisi ve bunun dayandığı temel unsurların artık kurulun mevcut düşüncesi olmadığı netleşti. Bu nedenle yeni kurulun bir gelecek stratejisi oluşturmasına imkan vermek için Nisan 2021'de görev sürem dolduğunda gruptan ayrılmaya karar verdim." dedi.

UBI Banca SpA'nın eski CEO'su Victor Massiah, Nexi SpA'nın CEO'su Bernardo Mingrone ve Fincantieri SpA'dan Fabio Gallia CEO görevi için konuşulan isimler arasında...