Advertisement
HABERLER ABONE OL

UniCredit Bank yayımladığı araştırma notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının beklentileriyle uyumlu olduğunu söyledi.

TCMB’nin para politikasında sadeleşmeye gitmesiyle birlikte bir haftalık repo ihalesinin ana politika enstrümanı haline geldiğini vurgulayan kurum, raporda “Dün ortodoks para politikasına dönüşe dair yapılan açıklamalar TCMB’nin para politikasını daha öngörülebilir ve güvenilir hale getirdi.” diye belirtti.

“Politika faizinin gelecek yıl aşağı yönlü enflasyon trendi başlayana kadar bu seviyede sabit tutulacağını düşünüyoruz.” diyen UniCredit, TCMB’nin 2021 yılının sonuna doğru faizleri yeniden yüzde 11 seviyesine indirebileceğini belirtiyor.

Kurum kendileri için en önemli değişikliğin politikada sadeleşme adımlarının yüksek sesle dile getirilmesi olduğunu söylerken TCMB’nin Döviz rezervini artırma niyetinin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Enflasyonun önümüzdeki aylarda artarak Nisan 2021’de yüzde 13 olacağını öngören UniCredit, 2022 yılında ise enflasyonun yüzde 11.4 olmasını bekliyor.