Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

1994 yılında yatırım yapmaya başlayan şirket, Bloomberg tarafından görülen bir yatırımcı mektubuna göre 2020 sonunda kapanacak ve Global Opportunities ve Global Compounder portföylerine son verecek.

Londra merkezli fonun CEO'su David Gale, mektup haricinde bir yorumda bulunmayı kabul etmedi.

Fon, Pazartesi günü tarihli notta yatırımcılarına “Zor piyasa koşulları esnasında güçlü yatırım performansına rağmen bu girişimi desteklemek için yeterli varlığı edinmeyi başaramadık ve ortaklık kurucu ortakların servet fonundan doğan gelire bağlı kaldı.” dedi.

Hugh Sloane ve George Robinson tarafından kurulan fon gelişen ve Asya piyasalarında hisse senedi alım satım işlemlerine odaklanıyordu. 2008 krizi öncesinde zirvesini gören fon 10 milyar doların üzerinde varlık yönetti.

Sonraki yıllarda yönetimi altındaki varlıklar hızlı bir şekilde azalan fon 2012'de faaliyetlerini ve yatırım yönetimi ekibini yeniden yapılandırmıştı.

Sermaye toplamanın giderek zorlaştığı hedge fon dünyasında yatırımcılar, son on yıldır yüksek ücretler ve tatmin edici olmayan getirilerden şikayetçi.

eVestment tarafından derlenen verilere göre fomlardan geçen yılın başından bu yana 130 milyar dolarlık müşteri çıkışı gerçekleşti. Hedge fon varlıklarının tasfiyesi ilk çeyrekte dört yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

İsmini yaklaşık on yıl önce yaşanan küresel finans kriziyle duyuran ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson da sektörden çıkacağını açıklamıştı.