Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT yayınına katılan Vakko CEO’su Jaklin Güner, Vakko Grup olarak 2021'in ikinci yarısından itibaren başlayan güçlü büyüme trendini 2022 yılında da devam ettirdiklerini söyledi.

Bu yıl sonu itibarıyla 4,4 milyar TL satış olacağını belirten Güner, “Bu da bir önceki yıl satışlarımıza göre 2 buçuk kat bir büyümeye işaret ediyor. Cafe ve Bistrot'larımızla da 3,4 katı bir büyüme yaşadık. Biz bu sene de yatırımlarımıza devam ettik, yıl sonu itibariyle 17 yeni mağaza daha açmış olacağız ve mağaza sayımız 200'ü geçmiş olacak” diye konuştu.

Stratejik ortaklıklarda da büyüdüklerine dikkat çeken Güner gruba ilişkin şu bilgileri verdi:

“Online siparişte e-yemek deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği "foodie app"e yüzde 32 oranında ortak olduk. 2022'de yatırımlarımıza devam ettik ve 250 milyon TL civarında bir yatırım yapmış olduk bu sene.

Vakko olarak 3'üncü çeyrek sonu itibariyle kârımız 625 milyon TL ile geçtiğimiz yılın 9,6 katı kadar gerçekleşmiş oldu.”

Lüks segmentin dünyada ve Türkiye'de büyümeye devam edeceğini söyleyen Güner, “Lüks krize girse bile oradan en çabuk çıkan şirket oluyor” dedi.

Otel, 2023’ün başında açılacak

Nişantaşı'nda son açılan Vakko mağazasının üstendeki 8 katta 30 odalı olarak tasarlanan otelin 2023 yılı başında açılacağını söyleyen Güner, “Hem hotel hem de residence şeklinde tasarlandı. En üst katında da önemli etkinlerin olabileceği bir alan da yaratıldı. Burası için yine 125 yıllık İsviçre hotelcilik okulu EHL ile işbirliği yaptık ve de EHL'i bir ofisini Türkiye'de açacağız. Vakko Hotel'inin bütün elemanları burada özel olarak eğitilecek. Turizm sektörüne de destek vereceğiz” diye konuştu.

Vakko'nun 40. yılına özel organizasyon

40. yıl vesilesiyle birçok organizasyon yapıldığını ancak bir dizi etkinliğin de yapılacağını belirten Güner, “Akmerkez'deki mağazamızda da bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Buradaki mottomuz sektörü ve mağazalarımızı bütün yeniliklerle buluşturduğumuz bir konsept. Bizim için çok önemli...

Hotel, Pastane ve başka alanlarında Grup içindeki payının yaklaşık yüzde 20'lere geleceği bir projeksiyon yapıyoruz. Bizim hedefimiz lüks deneyimi hayatımızın her alanına taşıyor olmak olacak” dedi.

Lüks segment sürdürülebilirlik tarafını çok önemsediklerini ifade eden Güner, “Biz Grup olarak gerek kendi üretimimizde, yaptığımız makina yatırımlarımızla hem su tüketimini ciddi şekilde azaltmış durumdayız, hem de kimyasal kullanımını yüzde 98 bandında azaltmış durumdayız. Bu alanda yatırım yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.