Advertisement
HABERLER ABONE OL

Reddit yatırımcıları, fiziksel metalin Perşembe günü gerçekleştirdiği yükselişle birlikte gümüşü keşfetti.

Spot gümüş, Ağustos ayından bu yana en büyük artışı gerçekleştirerek yüzde 6,8'e kadar yükseldi. IShares Silver Trust'ın gün içi kazancı Ağustos ayından bu yana en büyük oranı gördü ve yüzde 7,2'ye kadar yükseldi.

GameStop / AMC / Reddit çılgınlığı gümüşe yayılıyor ve altın yükselişini sürdürüyor. RJO Futures'ın kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn yaptığı açıklamada, bu sabahki ekonomik veriler tartışmalı bir konu haline geldi. Bu, herhangi bir küresel olayı esas almıyor, sadece bir mesaj panosundaki tüm silahlarını değerli metal pazarlarına götüren insanlar. Yatırımcılar uzak aylar için gümüş seçenekleri satın almak istiyor. Opsiyonlarda normalde bu noktada hiçbir değeri olmayacak bazı inanılmaz fiyat artışları görüyorsunuz" dedi.

Perakende yatırımcılar tarafından keşfedilen gümüşten sonra First Majestic Perşembe günü New York'ta yüzde 39 yükseldi.

GameStop hisseleri, yükselişte etkili olduğu belirtilen Reddit sayfasının moderatörler tarafından dışarıya kapanıp, ardından yeniden açılması sonrasında seans içi kazancının bir kısmını geri vermişti. Sonrasında yükseliş devam etti.

Ocak ayındaki yoğun talep şirketin piyasa değerini 24 milyar dolar civarına yükseltti. Böylece GameStop, S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin üçte birinden daha değerli hale geldi. Russell 2000 Endeksi'nde sadece Plug Power Inc., GameStop'tan daha yüksek bir piyasa değerine sahip. 2020'nin sonunda piyasa tarafından sadece 1.3 milyar dolarda fiyatlanıyordu. O dönemde piyasa değeri bakımından endeksin ortalarındaydı.

Bireysel yatırımcıların günlük alım satımları konusu Washington'un da dikkatini çekti. Beyaz Saray basın sözcüsü göreve yakın zamanda başlayan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın ve Başkan Joe Biden yönetiminin ekonomi ekiplerinin GameStop ve diğer yoğun kısa pozisyon alınan şirketler ile ilgili hisse senedi hareketlerini yakından izlediğini belirtti.