Advertisement
HABERLER ABONE OL

Virtus Steel Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Öztürk Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada kısa sürede var olan tablonun ortaya konulup aksiyon alınması gerektiğini vurguladı.

İskenderun bölgesinin kapasitesinin 17 milyon ton olduğunu ifade eden Öztürk “17 milyon tonun da 2 milyon tonu her sene ihraç edilen bir bölgeden bahsediyoruz. Tam olarak hasar, limanların durumu nedir, lojistik yollar zaman ne zaman açılacak bilemiyoruz. Türk çelik sektörünün yaklaşık 3'te 1'i ciddi darbe aldı” dedi.

Çelik sektörünün yüzde 30-35’inin olduğu bölgede çok soru işaretleri olduğunu söyleyen Öztürk, “Tabi ki o bölgede çelik firmalarının mühendisleri, çalışanları son derece işinin ehli insanlar ve bir an önce fabrikaları devreye almak için ellerinden geleni yapacaklardır; ama ben önümüzdeki günlerde bu soru işaretleri devam ettiği sürece genel anlamda Türk çelik sektörünün 2023 senesi için nasıl bütçe yapacağını bilemiyorum. Bir makro planı çıkarıp oradaki bütün fabrikalarının rehabilitasyon sürelerinin ne olacağını açık açık konuşmak lazım. Tablo neyse biran önce ortaya koyup aksiyon almalıyız. Yassı çelikte Ereğli neredeyse tek başına kaldı. Ereğli kime yetişebilir? “ şeklinde konuştu.