Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Türkiye ile göç mutabakatının yenilenmesi yönündeki çağrısının ardından Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Von der Leyen, mülteciler konusunda Türkiye'nin daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Von der Leyen Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmede göç konusunun da ele alındığı açıklanmıştı.

İki liderden göç mutabakatını yenileme çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İtalya Başbakanı Mario Draghi Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan göç mutabakatının yenilenmesinden yana olduklarını söyledi.

Pazartesi akşamı Berlin’de düzenlenen ortak basın toplantısında Merkel, iki ülkenin göç meselesinden farklı şekillerde etkilendiklerini belirtirken, “Sorunun çözülmesi gerektiği konusunda ise hemfikiriz” dedi.

24-25 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağını hatırlatan Merkel, Türkiye’nin çok sayıda mülteciyi barındırdığına işaret ederek, Türkiye’nin, desteğin sürmesi hakkına sahip olduğunu belirtti. Merkel, Draghi ile kendisinin, Türkiye’nin desteği olmadan bu konuda ilerleme sağlanamayacağı konusunda aynı fikirde olduklarını kaydetti.