Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Wall Street bu yıl pembe rüyalara kapılmıyor

Wall Street bu yıl pembe rüyalara kapılmıyor

  • Bu yıl S&P 500 Endeksi için son 7 yılın en konservatif tahminlerini yapan Wall Street stratejileri, endekste 2012'de yüzde 7.2 artış bekliyor

Giriş: 03 Ocak 2012, Salı 13:18
Güncelleme: 03 Ocak 2012, Salı 13:25

ABD hisseleri için son 7 yılın en muhafazakar tahminlerinde bulunan Wall Street'in finansal stratejistleri, dünya genelinde bütçe açıklarının kazançları sınırlamasından ötürü, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 2012'de yüzde 7.2 yükseleceğini öngördü.

Bloomberg'in beklenti anketine katılan 12 stratejiste göre, S&P 500 endeksi 2011'i yatay seyirde tamamlamasının ve ABD'nin İrlanda dışında tüm hisse senedi piyasalarını sollamasının ardından 2012'de 1,348 puana çıkacak. Bu rakam 2005'ten bu yana en düşük tahmin. Ankete katılan diğer stratejistler arasında 2011 tahminleri en fazla tutmuş olan Morgan Stanley'den Adam Parker, Avrupa'daki borç krizinin volatilitenin tarihi seviyelere çıkartacağını söyledi.

Oppenheimer&Co. ve Citigroup Inc.'teki boğalar ise rekor seviyedeki kâr oranları ve ABD'nin ekonomik verilerindeki ilerlemenin hisse senetleri için itici güç olacağını savundu. Parker ve UBS AG'den JOnathan Golub ise küresel ekonomik yavaşlamanın yatırımcılarının risk iştahını kapatacağını ve rallinin hız kazanmasını önleyeceğini düşünüyor.

Şu an sorulması gereken sorunun "şu an alım yapılmalı mı?" olduğunu söyleyen UBS'in ABD piyasaları stratejisti Golub, "bir yıl, uzun bir süre. Şu ankinden daha iyi alım zamanları olacak mı? Bizim cevabımız, 'evet'" dedi.