Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük üçüncü kripto parası Ripple, Ripple Labs Inc.'in Ripple satışıyla ilgili ihlaller nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edileceği yönünde çıkan haberlerin etkisiyle değer kaybetti.

Wall Street Journal'ın haberine göre Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, San Francisco merkezli şirketin düzenleyici kurum tarafından henüz işleme koyulmayıp beklemede olan dava ile ilgili olarak Pazartesi günü bilgilendirildiğini söyledi. Haberde askıdaki davanın XRP'nin esas itibarıyla bir menkul kıymet olup olmadığı ve regülasyonların getirdiği bildirimlere tabi olup olmadığı ile ilgili olduğu belirtildi.

Garlinghouse paylaştığı tweet serisinde şirkeTin beklemede olan SEC'in herhangi bir hukuki girişimi ile "savaşacaklarını ve kazanacaklarını" ifade etti.

Ripple yüzde 9.5 düşerek yaklaşık bir haftanın dip seviyesini gördü. CoinMarketCap verilerine göre Ripple yaklaşık 22 milyar dolar ile Bitcoin ve Ether'in ardından en yüksek piyasa değerine sahip üçüncü kripto para konumunda bulunuyor.

Garlinghouse "Kripto para ve blockchain teknolojilerinin bir yere gitmeyeceğini biliyoruz. Ripple kullandı ve kullanmaya devam edecek, çünkü ödemeler için en iyi dijital varlık - hız, maliyet, ölçeklenebilirlik ve enerji etkinliği olarak. Küresel çapta 200'den fazla borsada işlem görüyor ve gelişmeye devam edecek." dedi.

— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) December 22, 2020